Mevi

Verhalen

Als je een goede opleidingsplek zoekt in een hightech bedrijf met baangarantie dan moet je hier zijn.

2 jaar werk ik nu al weer bij Mevi, en ik leer hier ontzettend veel, elke dag weer. Na mijn middelbare school ben ik gestart met de BOL opleiding tot mechatronisch monteur. Echter merkte ik al snel dat draaien en frezen mij meer interesseerde. Ik ben toen overgestapt naar BBL3 van het ROC ter Aa, bij Mevi leer ik nu de praktijk. 4 dagen in de week werk ik en 1 dag ga ik naar school. Wat ik fijn vind om te horen is dat de complexiteit van mijn werk al hoger is dan wat mijn studie vraagt. Dit komt door de moeilijke werkstukken die ik hier kan maken. Van Mevi krijg ik zelfs extra cursussen, want van mij wordt verwacht dat ik zelf de bewerkingen beoordeel en deze bepaal. Mijn praktijkbegeleider is er altijd om te helpen als ik vragen heb. Ik leer heel veel van hem en hij kan alles goed uitleggen. Het opspannen van een product met deze toleranties vergt inzicht en kennis van je. Dit leer ik hier. Je moet scherp blijven en niets over het hoofd zien anders maak je fouten. Mijn werk bij Mevi zie ik echt als een mooie kans voor mijn loopbaan. Het is prettig om hier te werken, ik heb zelfs een vaste machine waar ik aan werk. Verder wordt mijn opleiding betaald, ontvang ik een salaris voor de 4 dagen die ik hier werk. Beter kan toch eigenlijk niet.  

– Dominic, Leerling Frezer

Mevi is een familiebedrijf, we hebben een betrokken directie die goed voor je zorgt.

Na de Philips bedrijfsopleiding heb ik gewerkt als matrijzenbouwer en bij een groot verspanend bedrijf. Daar werden onderdelen gemaakt voor brugelementen en zware constructies. Maar in 2000 ben ik gestart bij Mevi. Een vriend van mij, die hier heeft gewerkt, vertelde over de technologische uitdagingen die hier zijn. De overstap van industrie was een flinke aanpassing, maar Mevi heeft een goed opleidingsbeleid. Ik heb gewerkt als CNC Frezer aan heel verschillende projecten. Hierdoor ken ik elke machine van voor tot achter. Het vergt ongeveer een jaar om goed ingewerkt te raken in je functie. Dit komt door het segment waarin wij zitten. Een prototype maak je niet zomaar, zeker niet als je mag werken met aluminium, rvs of zelfs exotische materialen zoals titanium. Het is hier nooit saai door die grote diversiteit en de snelheid waarmee we moeten schakelen tussen projecten. In 2013 ben ik doorgegroeid naar de functie van Productieleider bij Mevi België. Als je bij Mevi laat zien dat je het kan, dan groei je door binnen het bedrijf. De directie ziet wat je doet en is erg betrokken bij haar personeel. Ik ben daar zelf een goed voorbeeld van. Twee jaar na mijn aanstelling als productieleider had ik een ernstig sportongeluk. Mijn revalidatie duurde 8 maanden, maar ik kon daarna direct weer terugkomen in mijn eigen functie. Dit zegt veel over Mevi en hoe de directie omgaat met haar personeel. De kernwaarden van een betrokken familiebedrijf.

– Roel, Productieleider Mevi België

De variatie en dynamiek in mijn werkzaamheden zorgen voor veel werkplezier

Als techneut voel ik mij hier helemaal thuis, want wat ik miste in mijn vorige baan zit in mijn huidige functie. Vanaf dag één voelde ik mij welkom bij Mevi. Hierdoor heb ik mijn weg in de organisatie snel gevonden en was ik vlug ingewerkt. Dat zit ook in mijn karakter, zelf dingen uitzoeken, onderzoeken en initiatief tonen. Daarom pas ik zo goed binnen de cultuur van Mevi. Het is natuurlijk prettig dat de deuren hier openstaan en iedereen elkaar graag helpt. Als Accountmanager bij Mevi sta ik aan het begin van de proceslijn en ben ik de contactpersoon van de klant. Ik ben verantwoordelijk voor het maken van offertes, het verwerken van de order-intake en de voortgang plus afhandeling van de opdrachten. Hierdoor ben ik het aanspreekpunt voor mijn klanten. Dit maakt mijn functie veelzijdig en hierdoor ben ik bewuster bezig met de producten die door de klant aangevraagd en besteld worden. Ik werk nog niet zo lang bij Mevi, maar ik heb hier de afgelopen tijd al heel veel geleerd. Bij Mevi kun je terecht voor specifieke producten die aan strenge eisen moeten voldoen, maar ook voor het maken van modules of complete machines. De afwisseling en de vrijheid die ik heb in mijn werk is groot en daardoor heb ik een ontzettend leuke baan. Die vrijheid brengt verantwoordelijkheid met zich mee, maar past zeer goed bij mij. Verbeterpunten kan ik snel aanpakken en deze naar mijn eigen inzicht veranderen. Want bij Mevi is alles aanwezig waarom het werk voor mij als een techneut zo interessant is. Een engineeringteam, een héél geavanceerde productieafdeling tot de assemblage van hightech precisiemachines. Ik heb contact met mijn projectteams en ik kan dus direct zien hoe mijn project ervoor staat en of deze voldoet aan de specificaties. Direct contact met precisiemechanica en hightech systemen, dat heb je hier elke dag! Daarom werk ik hier zo graag.

– Lisette, Accountmanager

Ik werk hier met de nieuwste en beste CNC machines die er zijn!

Na een carrière bij een ander bedrijf ben ik in 2008 bij Mevi komen werken. Als CNC Frezer/ Programmeur werk ik hier met de allerbeste machines en dat zorgt voor veel werkplezier. Onze klanten zitten met name in de hightech semiconductor industrie en zij eisen producten die op 1/1000 millimeter nauwkeuring zijn. Onze machines kunnen dit! En omdat wij klant specifieke producten maken, voornamelijk prototypes, is bijna elk product anders. Als CNC Frezer of CNC Draaier is Mevi gewoonweg de plek waar je moet zijn. Bij Mevi werken vraagt veel creativiteit van je, wát je moet maken staat vast, maar hoé je dat moet doen vergt technisch inzicht. Soms zelfs lef, want bij prototypes staat niet alles vast. Een werkstuk voldoet soms niet voor de 100% aan de klanteis waardoor je opnieuw begint. Bij Mevi gaan wij voor die 100%, omdat het resultaat perfect moet zijn en de klant dit ook van ons verwacht. Echt heel uitdagend. Hoe een gemiddelde dag eruitziet? Het beoordelen en maken van complexe producten, hoe ga je ze bewerken, programmeren aan de machine of extern aan het programmeersysteem. Eventueel het werk controleren dat in de onbemande uren is geproduceerd. Maar ook de leerlingen begeleiden met hun werkzaamheden. Het is mooi om als praktijkbegeleider mijn kennis over te dragen aan leerlingen en hun te laten groeien in dit vak. Zij zijn de toekomstig vakmensen die wij nodig hebben bij Mevi.

– Peter, CNC Frezer/ Programmeur